Повече от 120 млади учени взеха участие в международна научна конференция в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Над 120 студенти, докторанти и млади учени участваха в международна научна конференция в ЮЗУ „Неофит Рилски“, пише Blagoevgrad.eu.

За седма поредна година Техническият факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ беше домакин на Международната научна конференция за студенти и млади учени. Във форума участваха над 120 студенти, докторанти, млади учени и техните ръководители и ментори от висши училища у нас и в чужбина.

Конференцията се проведе в Университетския център „Бачиново“ под патронажа на ректора на университета проф. д-р Борислав Юруков

Научният форум беше открит от декана на Техническия факултет проф. д-р Снежина Андонова. Тя подчерта, че за целия преподавателски колегиум на факултета е чест и удоволствие за седма поредна година да работят в екип със Съюза на специалистите по качество в България, които са инициатори на конференцията. Проф. Андонова отбеляза, че научният форум дава поле за изява на студенти, докторанти, млади изследователи и учени от български и чуждестранни университети, колежи и институти и възможност за обмяна на опит и добри практики между младите учени от различни висши училища у нас и в чужбина. 

От името на ректорското ръководство приветствие към участниците поднесе заместник-ректорът по научноизследователската дейност и докторантското развитие проф. д-р Иванка Станкова. Тя отбеляза, че конференцията създава условия за повишаване на информираността на младите учени за особеностите при разработване и представяне на научен труд, както и за специфичните изисквания за разработване и защита на докторска дисертация. Проф. Станкова пожела успех на всички млади учени, студенти и докторанти, избрали нелекия път на научноизследователското и академично развитие.

Научният форум се проведе хибридно, като присъствено взеха участие над 30 студенти и млади учени, а онлайн в платформата Big Blue Button се включиха над 90 участници.

Работата на конференцията започна с пленарен доклад на тема „Основни фактори, влияещи върху ефективността на системата за формиране на научно-педагогически кадри във висшето училище“, който бе представен от доц. д-р Светлозар Маджов – председател на Съюза на специалистите по качество в България.

Пред участниците в конференцията бяха изнесени и доклади, представящи специфичните изисквания за разработване, представяне и защита на докторски дисертации.

Специалисты, желающие купить диплом бакалавра, магистра или доктора, могут сделать это онлайн. После этого вам не придется тратить время на поход к но купите институтов дипломы диплом бакалавра, магистра или доктора, могут сделать это онлайн. При заказе магистратуры, науки или докторантуры следует иметь в виду, что организац

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *